Press "Enter" to skip to content

Alles wat u moet weten over kruidensupplementen en hoe u ze veilig kunt gebruiken

Steeds meer mensen nemen tegenwoordig natuurlijke supplementen. Naast dat het een kruidensupplement is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, biedt het de essentiële voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om gezond te blijven, het stimuleert je immuunsysteem, verbetert je geheugen en helpt je een goede nachtrust te krijgen. Het helpt ook de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren en is een uitstekend hulpmiddel bij het verlichten van de symptomen van veroudering, zoals de menopauze.

Ondanks de vele voordelen van natuurlijke supplementen, zijn er echter nog steeds twijfels over hun werkelijke veiligheid, en mensen hebben de neiging om ze te beschouwen als therapeutische oplossingen voor aandoeningen die ze van nature niet hebben. Een andere grote fout die mensen maken, is het gebruik van deze kruidensupplementen samen met reguliere medicijnen die medische problemen veroorzaken die problematischer zijn dan ze waard zijn.

Laten we eerst eens definiëren wat deze supplementen zijn. Ook bekend als een botanisch supplement, is het een soort voedingssupplement dat kruidenmengsels bevat die voornamelijk worden gebruikt vanwege hun Amoxcilline kopen, smaak en therapeutische eigenschappen. Kruidensupplementen worden in vele vormen verkocht. Het kunnen verse of gedroogde, vloeibare of vaste extracten, tabletten, capsules en poeders zijn. Ze worden gewoonlijk bereid als thee, afkooksels, tincturen en extracten. Hoewel sommige kruiden een lange geschiedenis van bewezen gezondheidsvoordelen hebben, zijn er enkele kruiden waarvan bekend is dat ze medische problemen veroorzaken, dus als u alleen kruiden wilt kopen en gebruiken waarvan is bewezen dat ze veilig en effectief zijn, moet u een paar factoren in acht nemen in gedachten bij het kiezen. Het beste voor jou.

Het eerste dat u moet onthouden, is dat u zich nooit voor de gek moet laten houden door het woord ‘natuur’. Alleen omdat er ‘natuurlijk’ op een etiket staat, wil nog niet zeggen dat het veilig of vrij van bijwerkingen is. Van kruiden als kava en smeerwortel is bijvoorbeeld bewezen dat ze leverschade veroorzaken. Zorg er ook voor dat u de voorgeschreven dosering tot op de letter volgt, aangezien er gedocumenteerde gevallen zijn van mensen die een overdosis kruidensupplementen gebruikten en problemen ondervonden zoals misselijkheid, hoofdpijn en duizeligheid.

Het is belangrijk op te merken dat sommige mensen niet in aanmerking komen voor kruidensupplementen of deze zouden moeten gebruiken, zoals zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Overleg altijd eerst met uw arts of het veilig is om een bepaald merk te nemen. Kruidensupplementen worden ook niet aanbevolen voor kinderen. U moet ook advies inwinnen bij een medische professional die is opgeleid in kruidengeneeskunde, vooral aangezien veel ingrediënten onbekend zijn, moet u uw eigen onderzoek doen naar wat er in kruidensupplementen zit. U kunt dit doen via online medische bibliotheken en andere online bronnen.

 

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.