Press "Enter" to skip to content

Leuke plekken voor natuurliefhebbers: verken het buitenleven

Het Mütter Museum in Philadelphia is een must-bezoek als je een bibliofiel bent met een voorkeur voor het ongewone. Deze klinische galerij herbergt een grote verzameling klinische vreemdheden, van fysiologische monsters en antieke medische hulpmiddelen tot beheerde menselijke lichaamsorganen. Het is zowel verontrustend als interessant en biedt een duidelijk perspectief op de achtergrond van medicatie.

Als je een voorkeur hebt voor Fun Places excentriek, kijk dan eens naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Deze galerij is een uniek kunstwerk op zichzelf, gemaakt door de epische muzikant Salvador Dalí. Het staat boordevol zijn psychedelische ontwikkelingen, van ontdooiende klokken tot ongebruikelijke sculpturen, waardoor het een must-see is voor aanhangers van de progressieven.

Ga naar het Museum of Bad Art in Massachusetts als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen. Deze onderscheidende galerij zet zich in voor het verzamelen, beschermen en herdenken van de meest afschuwelijke kunst ter wereld. Het is een gebied waar ‘slechte’ kunst in de schijnwerpers staat, en waar je in je eentje de grote grens tussen briljant en middelmatigheid kunt overdenken.

Als je je waagt aan de transcendente landschappen van het Wulingyuan-natuurgebied in China, zul je zeker naar een land van dreigende zandsteenkolommen, dichte bossen en steile watervallen gaan. Het is een gebied dat eruit lijkt te zijn geplukt uit de webpagina’s van een droomboek.

Van excentrieke galerijen tot psychedelische natuurlijke wonderen, deze locaties zullen je zeker buitengewone herinneringen bezorgen.

Voor iets veel levendigers is de Bubblegum Alley in San Luis Obispo, Californië, een vreemde toeristische attractie die je zeker zal doen nadenken over je kauwgom-kauwroutines. Dit smalle steegje is bedekt met jarenlang opgegeten kauwgom, waardoor een plakkerig en levendig mozaïek ontstaat dat vreemd interessant is.

Heb je er ooit van gedroomd om naar een stad te gaan die volledig bevolkt wordt door katten? Dit afgelegen vissersdorpje, ook wel ‘Cat Heaven Island’ genoemd, herbergt nog meer huiskatten dan mensen.

Voor degenen die van klassiek en excentriek houden, is het International Banana Museum in Mecca, Californië, een prachtige terugkeer naar een verloren tijdperk. Deze unieke galerij is gewijd aan alle aspecten die met bananen te maken hebben, inclusief een verbluffende collectie souvenirs met bananenthema, van posters en speelgoed tot outfits en kooktoestellen.

Je bent op de beste locatie gekomen als je genoeg hebt van dezelfde oude vakantiebestemmingen en op zoek bent naar een gekke en unieke ervaring. We hebben de wereld afgezocht om u een checklist te geven van een van de meest ongewone en plezierige locaties om te zien. Van excentrieke galerijen tot psychedelische natuurlijke wonderen, deze locaties zorgen ervoor dat je onvergetelijke herinneringen achterlaat.

Als je een volger bent van het vreemde en eigenaardige, dan is het Winchester Mystery House in San Jose, Californië, een must-bezoek. De residentie is populair vanwege de labyrintische indeling, inclusief trappen die nergens heen leiden, deuren die rechtstreeks in muuroppervlakken uitkomen en geheime stromen.

Als u in België bent, neem dan zeker een kijkje in het Atomium in Brussel. Dit enorme raamwerk, gemaakt om eruit te zien als een ijzerkristal dat 165 miljard keer is vermenigvuldigd, is een kunstwerk van geavanceerde stijl. Binnen ontdek je een galerij die de achtergrond van het Atomium en zijn taak tijdens de Wereldtentoonstelling van 1958 belicht.

De Dans Le Noir-eetgelegenheden in verschillende steden over de hele wereld bieden precies die ervaring. Het is een bijzonder middel om je vooroordelen over eten te testen en je op een veel dieper niveau met je zintuigen te verbinden.

Momenteel maken we een reis naar Cappadocië, Turkije, waar je een ballonvaart kunt maken over een uniek landschap van sprookjesachtige rookschachten en grotwoningen. De transcendente elegantie van dit gebied is de wens van elke digitale fotograaf, en er in een levendige ballon overheen zweven is een opmerkelijke ervaring.

Voor degenen die een voorkeur hebben voor het macabere: de Kapucijner Catacomben in Palermo, Italië, gebruiken een huiveringwekkende ervaring. De catacomben omvatten honderden gemummificeerde lichamen en skeletsystemen die eeuwen teruggaan. Het is een angstaanjagend adembenemend en toch griezelig gebied dat een kijkje in het verleden biedt en een gevoel van respect voor de overledene geeft.

Heeft u ooit de bedoeling gehad om de diepe, donkere zeeën te ontdekken zonder te spetteren? Het Seattle Aquarium biedt een spannende ervaring met zijn Underwater Dome, waar u een verscheidenheid aan waterleven van dichtbij kunt observeren, terwijl u aangenaam volledig droog blijft.

Als je zin hebt in ongewone en excentrieke accommodaties, overweeg dan om in de Dog Bark Park Inn in Cottonwood, Idaho te verblijven. Deze bed-and-breakfast heeft de vorm van een grote beagle en je kunt uitrusten in het lichaam van de hond. Het is niet alleen een comfortabel gebied om te verblijven, maar ook een uitstekende foto-opname voor je Instagram-feed.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.