Press "Enter" to skip to content

Planten beschermen tegen extreme hitte

Elke tuinier kijkt uit naar het zomerseizoen, wanneer al het harde werk van de lente eindelijk zijn vruchten afwerpt. Als het seizoen echter ongewoon heet wordt en hittegolven langere tijd aanhouden, kan dit nadelige gevolgen hebben voor uw tuin. Planten hebben zonlicht nodig om te leven, maar te veel intens UV-zonlicht in combinatie met hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid kan ervoor zorgen dat planten verwelken en uiteindelijk afsterven. Planten beschermen tegen extreme hitte is een zorg die elke tuinier zou moeten hebben en door een paar tuintips te volgen, kunt u helpen uw planten koel te houden, zelfs als het weer kokend heet is.

De meeste tuinexperts Verwarmde bodywarmer raden omringende planten aan met een flinke laag mulch. Door de grond tegen direct zonlicht te beschermen, blijft het oppervlak vochtig en kan ook de verdamping van water uit de grond worden verminderd, zodat u niet zo vaak of zo veel water hoeft te geven. De meeste planten zijn bestand tegen hittegolven, maar de oppervlakkige wortels lopen echt gevaar. Het beschermen en verzorgen van deze wortels is essentieel om de gevaren van intense hitte af te weren. Verschillende plantenwortels hebben verschillende behoeften, dus als je mulch toevoegt, zorg er dan voor dat je de juiste materialen voor je planten hebt.

Het gehydrateerd houden van wortels en grond tijdens hittegolven is cruciaal om de gevolgen van extreme hitte tegen te gaan. Als de lucht gedurende meerdere opeenvolgende dagen in de buurt van driecijferige cijfers in uw gebied is, moet u de grond testen om te zien of uw grond is uitgedroogd. Als u merkt dat uw planten meer water nodig hebben, plan dan om uw tuin vroeg in de ochtend of laat in de middag water te geven. Stel geen getimede sproeier in voor halverwege de middag, aangezien de zon dan het hoogst en het heetst is en het water in de hoge hitte zal verdampen voordat het enig goed kan doen.

Een andere tip om planten tegen de zon te beschermen, is het gebruik van hoogwaardig schaduwdoek en beschermende rijafdekkingen. U vindt tuinschaduwdoeken in vele schaduwfactoren, dat wil zeggen de mate van zonlicht die wordt tegengehouden, van 25% tot 90%. Verschillende planten hebben verschillende blootstelling aan de zon nodig, dus onderzoek de vereisten voor de planten die u verzorgt en zorg ervoor dat u een schaduwdoek krijgt die het nodige zonlicht blokkeert om te voorkomen dat uw planten te droog worden. U wilt schaduwdoeken en rijhoezen vinden die nog steeds lucht doorlaten, aangezien een dikke hoes de toevoer van zuurstof kan afsnijden, wat een slechte situatie alleen maar erger maakt.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.