Press "Enter" to skip to content

Wees voorzichtig waar u uw oldtimer of muscle car mee naartoe neemt

Eigenaren van klassieke auto’s, waaronder die met muscle cars, street rods, hot rods, antiek en vintage vrachtwagens, gaan onzekere tijden tegemoet nu autodiefstallen toenemen en acties van dieven brutaler en brutaler worden.

Ik kwam onlangs een verhaal tegen dat was geschreven door een man die een Daytona Blue Corvette Coupé uit 1963 bezat met CarsA2Z.nl alle overeenkomende nummers. De volledig originele klassieke sportwagen had een smetteloos donkerblauw interieur waar alleen het tapijt ooit was vervangen. Er werd gezegd dat de 327-motor een ritmische loop produceerde die niet alleen een glimlach op je gezicht toverde, maar je ook deed dromen om deze schoonheid in je eigen garage te parkeren. Dan slaat het noodlot toe en word je uit je droom gesprongen en in zijn nachtmerrie beland!

De eigenaar van dit prachtige stukje Amerikaanse geschiedenis nam zijn gewaardeerde auto mee naar wat hij een kleine “backwoods”-show noemde, waar een vriend en hij in een opwelling naar toe gingen. Zoals eigenaar Jacob Morgan, van Bakersfield, CA beschreef: “Het evenement was een jaarlijkse maar nogal onofficiële bijeenkomst van liefhebbers van klassieke auto’s en ik vond het geweldig om mijn auto naar beneden te halen. Helaas was het deel van Florida waar het evenement werd gehouden extreem droog ongeveer drie of vier uur na aankomst besloot een man die een rode GTO bezat (ik kon je het jaar niet vertellen omdat het me achteraf eerlijk gezegd niet kon schelen) zijn rit voor de toeschouwers te starten. maar het was genoeg om het droge gras in vuur en vlam te zetten – en raad eens waar mijn Corvette geparkeerd stond?

Bijna dertig klassieke auto’s werden verteerd door de brand die ontstond door die terugslaande GTO en mijn Corvette was er een van. Natuurlijk had ik de auto goed verzekerd, maar ze maken gewoon geen Corvettes uit 1963 meer en de enige die ik kon vinden die vergelijkbaar was, kostte $ 10.000 meer dan de uitbetaling van mijn polis. Ik denk dat als er een moraal in mijn trieste verhaal zit, het koste wat kost autoshows in het binnenland moet vermijden, omdat ze ongereguleerd, ongeorganiseerd en erg gevaarlijk zijn voor klassieke auto’s zoals mijn geliefde Corvette Coupé uit 1963.”

Dit is misschien niet jouw traditionele manier om je gewaardeerde klassieke auto, muscle car, street rod, oldtimer, vintage truck of ander verzamelbaar oud voertuig kwijt te raken, maar het maakt duidelijk dat we voorzichtig moeten zijn, zelfs in de meest onschuldige omgeving. als een autoshow! Buitenissige ongelukken zoals meneer Morgan heeft meegemaakt, kunnen en zullen verantwoordelijk zijn voor veel verliezen voor enthousiastelingen – niet alleen diefstal of vandalisme.

Helaas is diefstal niet zeldzaam en worden de methoden steeds bizarder. Guy Algar en ik hebben stukken laten stelen van een van onze eigen voertuigen die we terug naar onze winkel sleepten terwijl we stopten voor een snelle hap! We hebben in de loop der jaren een flink aantal wieldoppen laten verwijderen. En we hadden zelfs de remlichten van onze autodumper laten trekken terwijl we op een dag in een onderdelenwinkel waren om onderdelen op te halen voor een klant! We hebben een klant ons het verhaal laten vertellen waarin hij zijn vrouw mee uit eten had genomen en zijn Corvette uit 1969 zorgvuldig had geparkeerd bij een plaatselijk restaurant, onder een groot fel licht, en in wat leek op een “veilig” gebied, alleen om 45 minuten tot een uur later naar buiten te komen om al zijn emblemen en sierlijsten direct uit de auto te halen! Van dieven is bekend dat ze de hele autodumper (met de klassieker erop) direct van de trekhaakkogel van het trekvoertuig halen en de dumper naar hun eigen trekvoertuig overbrengen wanneer mensen onderweg zijn, op een autoshow of een ander type van evenement. Dit zijn gedurfde stappen van mensen die niet bang zijn voor de gevolgen.

Andere diefstallen die in het hele land zijn gemeld, zijn onder meer:

Dr. Phil had net zijn ’57 Chevy Belair cabriolet gestolen uit de Burbank-reparatiewerkplaats waar hij hem voor reparatie had gebracht.

Een Buick uit 1937, ter waarde van meer dan $ 100.000, werd meegenomen uit een afgesloten parkeergarage in Fort Worth, Texas.

Tom uit New Mexico deed aangifte van de diefstal van twee van zijn verzamelauto’s bij Hemming. Tom bezit in totaal ongeveer zes auto’s voor verzamelaars, en om ze allemaal op te slaan, huurde hij een opslagruimte. Toen hij ze onlangs voor het eerst in ongeveer zes maanden ging controleren, ontdekte hij helaas dat er twee ontbraken: een tweedeurs Chevrolet Belair uit 1957 en een Mercury Cougar GT uit 1967.

Er was ook een melding van een man uit Jefferson City, Missouri, die zijn eigen gestolen auto had teruggevonden, een Chevrolet Camaro uit 1969 die 16 jaar eerder was gestolen, nadat hij hem in een Google-zoekopdracht had gezien!

In een buitenwijk van Los Angeles kwam een vrouw thuis in een garage die leeg was van haar gewaardeerde Chevy Bel-Air uit 1957, die was getaxeerd op meer dan $ 150.000. De prachtige cabriolet was te zien in verschillende tijdschriften en tv-shows en won tientallen prijzen op autoshows in het hele land.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.